Kramer experimenteerde met nieuw pak

Sven Kramer heeft tijdens de KPN/NK afstanden in Heerenveen de vijf en de tien kilometer in een nieuw experimenteel pak gereden. De kopman van de TVM schaatsploeg won beide afstanden met overmacht. Op de tien kilometer reed hij zondag een officieus wereldrecord op laaglandijs.

Overigens trad ook Erben Wennemars, die op de 1500 meter zijn comeback maakte, aan in het nieuwe pak. In de aanloop naar de Olympische Spelen van Sotsji wordt er door KNSB en sportkoepel NOC*NSF nadrukkelijk gekeken of er op het gebied van aerodynamica nog winst behaald kan worden. Dat gebeurt in samenwerking met het bedrijf Sportconfex van Bert van der Tuuk. "Maar het staat nog lang niet vast dat dit straks het olympisch pak is. Zover is het zeker nog niet”, stelt Kramer vanuit Calgary, waar hij zich voorbereidt op de eerste World Cup van het seizoen.
 

Hij betreurt dat het nieuws over het pak voortijdig naar buiten is gekomen, zeker omdat het afbreuk zou kunnen doen aan zijn prestaties."Het is echt geen supersonisch pak ofzo, maar iedereen probeert wel eens iets nieuws. Zo reed Bob de Jong in een ander pak dan ploeggenoot Jorrit Bergsma en had Mark Tuitert weer een afwijkend pak. Verder heb ik ook met niemand afspraken gemaakt of ik het pak wel of niet in wedstrijdverband zou gebruiken”, aldus Kramer.

(Bron: De Telegraaf)