Schaats-specialist.nl


Met deze website willen we mensen inspireren schaatsliefhebber te worden. Als in de winter de sloten en de meren bevriezen, dan is er toch niets leukers dan met een clubje vrienden het ijs op te gaan?

Schaatsplezier staat en valt met een goede materiaalkeuze. Neem hier het bekende voorbeeld van de beginnende schaatser die een slechte start maakte - "Een jongen kreeg op zijn 11e verjaardag van zijn ouders een paar schaatsen. Het waren hoge noren. Helaas hadden zijn ouders verzuimd de schaatsen te laten slijpen. Toen het winter werd, ging de jongen naar de plaatselijke ijsbaan om zijn schaatsen uit te proberen. Na twee slagen viel de jongen onderuit. Hij krabbelde overeind en probeerde het opnieuw, maar hoe hij ook zijn best deed, de rest van de middag bracht hem niet veel meer dan een serie blauwe plekken van het vele vallen. Ook zijn enkels deden na een half uur schaatsen gemeen zeer. Schaatsen bleek niet te zijn wat hij ervan had verwacht. Uiteindelijk gaf de jongen er de brui aan. In de winters die volgden bleef de jongen thuis."

Bovenstaande metafoor is een sprekend voorbeeld van wat er meestal vooraf gaat aan de gedachte ‘geen schaatser te zijn’. Als je iemand goed materiaal geeft, vindt er vaak een transformatie plaats. Ineens wordt schaatsen leuk. Daarom een tip: begin je net met schaatsen? Start met lage noren. Lage noren bieden meer stabiliteit dan hoge noren. Heb je last van zere enkels? Er zijn sinds een paar jaar combinoren op de markt. Dit type schaats combineert een stevige kunststof schoen met een noren onderstel. De stevige schoen geeft extra steun aan je enkels tijdens het schaatsen. Heb je vragen over welke schaats voor jou het beste is, stuur ons dan een mailtje. We helpen je graag.  

Schaats-specialist.nl levert gerenommeerde Nederlandse merken van de hoogste kwaliteit. Denk hierbij aan Zandstra, Raps, Powerslide, Maple Skate. Op verzoek slijpen we je schaatsen en zetten we deze in de aanbevolen (of gewenste) ronding. We besteden de uiterste zorg aan onze producten en diensten.

We wensen je veel schaatsplezier!

Schaats-Specialist.nl

Oosterkade 3-4
9711 RS Groningen
KvK: 02083703
BTW: NL108673200B.01