Viking Original Volledige grootte weergeven

Viking Original

De Viking Original is zoals de naam al doet vermoeden de originele klassieke leren Viking schaats. De schaats heeft een voetholte steun wat zorgt voor het nodige comfort. Met deze schaats kun je zowel op de baan als op natuurijs prima overweg. Normaal gesproken is deze schaats voor de beginnende schaatser of een gevorderde schaatser die niet zoveel uit wil geven aan de marathon serie van Viking.

Meer details

Viking Original <div class="text"> <div> <p>Deze schaats heeft een  volle nerf rundlederen schoen (bovenste leerlaag, beste kwaliteit) met een dikte van 1.1-1.3 mm. Deze dikte zorgt voor souplesse maar toch genoeg stevigheid van de schoen. Opvallend bij deze nieuwe leren schoen is de herkenbare beige Viking veterbies, wat zorgt voor extra versteviging van de vetergaten.<br /><br />De Viking Original is voorzien van een ingezette voetholtesteun voor extra steun en het voorkomen van kramp onder de voet. De binnenkant is geheel bekleed met een naturelkleurige splitcroupon voering.<br /><br />De schaats van De Viking Original is van hoog kwaliteit koolstofstaal met een dikte van 1.1 mm. Voor extra sterkte is de verbinding tussen buis en schaatsstaal zowel gepunt last als gesoldeerd.</p> <p></p> </div> </div> <p><span class="prodkop">Schoenspecificaties</span><span></span></p> <div class="clear">Slitcrouponvoering:</div> <div class="icoonhold hovertooltip"> <div class="icoonborder">Split leder heeft een geschuurde toplaag (het vleug effect). Met als eigenschap dat het zorgt voor extra grip met behoud van comfort.</div> </div> <div class="icoonhold hovertooltip"> <div class="icoonborder"></div> </div> <div class="clear">Leer van Rund:</div> <div class="clear">Sterk en soepel aniline leer. Dit zwaardere kwaliteit leer is zeer sterk en heeft een minimale rek. Het leer wordt zachter naarmate het gebruik, wat bijdraagt aan de pasvorm. Het leer is geïmpregneerd voor een extra waterafstotend en duurzaam effect.</div> <div class="clear"> </div> <div class="clear">Medium Leest:</div> <div class="clear">De medium leest, is in het geheel breder dan de Small leest. De Marathon I en Mid, Marathon speciaal en Marathon thermo worden op deze leest gemaakt.</div> <div class="clear"></div> <div class="clear"></div> <p><span class="prodkop">Onderstelspecificaties</span></p> <div class="clear"> <div class="prodoptie">Onderstel:</div> <div class="prodwaarde">Viking II laag</div> </div> <div class="clear"> <div class="prodoptie">Materiaal van de buis:</div> <div class="prodwaarde">Staal</div> </div> <div class="clear"> <div class="prodoptie">Diameter van de buis:</div> <div class="prodwaarde">15 mm</div> </div> <div class="clear"> <div class="prodoptie">Materiaal van het schaatsstaal:</div> <div class="prodwaarde">Laag gelegeerd koolstofstaal</div> </div> <div class="clear"> <div class="prodoptie">Dikte van het staal:</div> <div class="prodwaarde">1.1 mm</div> </div> <div class="clear"> <div class="prodoptie">Bevestiging schaatsstaal:</div> <div class="prodwaarde">Punt lassen en zacht solderen</div> </div> <div class="clear"> <div class="prodoptie">Nabewerking</div> <div class="prodwaarde">Slijpen</div> </div> <div class="clear"> <div class="prodoptie">kleur:</div> <div class="prodwaarde">Nikkel</div> </div> <div class="clear"> <div class="prodoptie">maten:</div> <div class="prodwaarde">30 t/m 48</div> </div>
107,40 €

Deze schaats heeft een  volle nerf rundlederen schoen (bovenste leerlaag, beste kwaliteit) met een dikte van 1.1-1.3 mm. Deze dikte zorgt voor souplesse maar toch genoeg stevigheid van de schoen. Opvallend bij deze nieuwe leren schoen is de herkenbare beige Viking veterbies, wat zorgt voor extra versteviging van de vetergaten.

De Viking Original is voorzien van een ingezette voetholtesteun voor extra steun en het voorkomen van kramp onder de voet. De binnenkant is geheel bekleed met een naturelkleurige splitcroupon voering.

De schaats van De Viking Original is van hoog kwaliteit koolstofstaal met een dikte van 1.1 mm. Voor extra sterkte is de verbinding tussen buis en schaatsstaal zowel gepunt last als gesoldeerd.

Schoenspecificaties

Slitcrouponvoering:
Split leder heeft een geschuurde toplaag (het vleug effect). Met als eigenschap dat het zorgt voor extra grip met behoud van comfort.
Leer van Rund:
Sterk en soepel aniline leer. Dit zwaardere kwaliteit leer is zeer sterk en heeft een minimale rek. Het leer wordt zachter naarmate het gebruik, wat bijdraagt aan de pasvorm. Het leer is geïmpregneerd voor een extra waterafstotend en duurzaam effect.
 
Medium Leest:
De medium leest, is in het geheel breder dan de Small leest. De Marathon I en Mid, Marathon speciaal en Marathon thermo worden op deze leest gemaakt.

Onderstelspecificaties

Onderstel:
Viking II laag
Materiaal van de buis:
Staal
Diameter van de buis:
15 mm
Materiaal van het schaatsstaal:
Laag gelegeerd koolstofstaal
Dikte van het staal:
1.1 mm
Bevestiging schaatsstaal:
Punt lassen en zacht solderen
Nabewerking
Slijpen
kleur:
Nikkel
maten:
30 t/m 48